OWA mobile apps stoppen per mei 2018

Op 6 maart heeft Microsoft aangekondigt te stoppen met de Outlook Web App (OWA) voor iPhone, iPad en Android.

Daarvoor in de plaats kan gebruik gemaakt worden van de ‘award-winning’  Microsoft Outlook app.  Deze is hier te downloaden:

Als reden geeft Microsoft aan dat ze de afgelopen jaren de focus hebben gelegd op de gebruikerservaring en het verbeteren van de beveiliging van  de Microsoft Outlook App. Mede door te luisteren naar de feedback van gebruikers is Microsoft ervan overtuigd dat de Microsoft Outlook App de beste gebruikerservaring geeft voor je Office 365 account.

Per april 2018 zal de app niet langer te downloaden zijn in de iTunes en de Google Play store. Tevens zullen Outlook Web App gebruikers in april terugkerende in-app notificaties te zien krijgen waarin de einddatum te zien  is wanneer de app niet langer te gebruiken is samen met een link om de  Microsoft Outlook App te downloaden. 

Op 15 mei zal de Outlook Web App definitief stoppen te werken. Gebruikers die vanaf dan de app openen zullen verzocht worden om de Microsoft Outlook App te downloaden voor iOS of Android.

Wil je, als Office 365 administrator, weten of en wie er allemaal gebruik maken van de Outlook Web App? Dan kun je onderstaand powershell cmdlet uitvoeren voor een overzicht:

Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *